a  a  a |  mapa del web  |  cat  |  es   

Fira de Mostres d'Amposta 2010 / 50 Fira ramadera i de maquinària agrícola

Fira de Mostres d'Amposta 2010 / 50 Fira ramadera i de maquinària agrícola

Salutació de l´alcalde d´Amposta

Manel Ferré Montañés, Alcalde d'Amposta Enguany Amposta celebra la 50ena edició de la Fira de Mostres, del 3 al 8 de desembre. La nostra Fira és la cita anual entre els ciutadans d'Amposta, els visitants d'arreu de Catalunya i els més de 250 expositors procedents d'arreu del país, a més de ser una eina de projecció a nivell estatal.
Des de la seva primera edició, inaugurada el 8 de desembre de 1961 a les instal·lacions de l'antic Institut Ramon Berenguer IV, s'ha treballat amb l'objectiu de fomentar i oferir des d'Amposta les realitats agrícoles i ramaderes, per evolucionar amb els anys cap a la vessant comercial i industrial. Tot plegat ha permès crear un espai firal obert amb l'objectiu d'enriquir la ciutat i el territori.
Durant aquests 50 anys han estat diversos els formats que la Fira ha anat adoptant, però sempre amb la denominació de mostra multisectorial oberta a tothom, participativa i àmpliament solidària, que ha despertat sempre una gran expectació entre la ciutadania de les nostres comarques.
L'Ajuntament d'Amposta és conscient del paper que la Fira juga en la població com a instrument fonamental per promocionar la ciutat. En els darrers anys la Fira ha contribuït a projectar Amposta més enllà de les nostres comarques i ha estat un element clau per complementar l'oferta comercial, de lleure i oci. No en va, les fires són el referent central i fonamental de les festes d'hivern de la ciutat amb una agenda complementària amb tot tipus d'activitats.
En aquest sentit, em sento molt content de poder inaugurar l'Auditori de la Fira, que s'inclou dintre del projecte de la nova Escola d'Art i Disseny que s'ha d'entendre com una part d'un projecte major, que inclou el futur Pavelló Firal a l'altra banda del carrer Sebastià Joan Arbó, i que inaugurarem en breu. D'aquesta manera l'escola i l'auditori s'encararan amb el futur Pavelló.
Així, celebrem aquests primers 50 anys de la Fira d'Amposta amb les il·lusions renovades posades en aquest nou equipament, que ja és una realitat i en el futur Pavelló Firal, un gran repte per poder assolir com es mereix la ciutat d'Amposta els propers anys de Fira.
Deixeu-me, si us plau, agrair profundament a tots els que han fet possible al llarg d'aquests anys, des dels seus inicis fins avui, que la Fira d'Amposta arribi al mig segle d'història sent un referent per al territori i per Catalunya.
Us espero a tots i us convido a visitar un cop més la Fira de Mostres d'Amposta, així com a participar de tots els actes que s'han preparat per tal de commemorar aquesta efemèride.

Manel Ferré i Montañés
Alcalde d'Amposta
.

Salutació del President de Fira Amposta

Josep Manel Ferré Aixendri, President de Fira Amposta En pocs dies s'obrirà de nou el recinte de Fira Amposta, en aquesta ocasió serà per celebrar l'edició del Cinquantè Aniversari. Cinquanta anys successius, de tradició, presència, qualitat i actualització permanent d'una de les fires de referència del sud de Catalunya, sempre al servei del desenvolupament econòmic del nostre entorn.
En començar la legislatura vam iniciar un pla de millora de les instal·lacions que hem anat implantant, refermant, i ampliant fins aconseguir, darrerament, la construcció d'un magnífic saló d'actes i una sala polivalent, als baixos de la futura Escola d'Art i Disseny d'Amposta.
Hem organitzat contactes empresarials amb trobades individuals o col·lectives, sempre en col.laboració amb l'Àrea de Promoció Econòmica del nostre Ajuntament, aprofundint coneixements i millorant la nostra capacitat de cooperació.
El context general continua sent difícil, per això és necessari que el recinte firal de Fira Amposta es converteixi en el punt de confluència de tots el agents econòmics i socials que formen el teixit empresarial de les nostres comarques, per poder avançar junts afrontant els grans reptes del present i preparant-nos per als del futur.
El gran valor de Fira Amposta és que, durant els últims cinquanta anys, ha demostrat una gran capacitat d'adaptació aconseguint donar resposta, en cada moment, a les necessitats dels nostres sectors empresarials i comercials.
Així doncs, fidels al nostre projecte, obrim novament Fira Amposta amb la convicció de que seguirà sent el punt de referència que afavorirà els contactes que ens han de portar a sumar esforços i voluntats, camí de l'esperada recuperació i dinamització dels nostres sectors econòmics.
Com sempre també oferirem un programa complementari, amb conferències, actes culturals, esportius o festius que esperem agradin a tothom. Us oferim una bona ocasió per visitar-nos, temps i espai per reunir-nos, comprar, veure, aprendre, intercanviar experiències, opinar, encuriosir-nos..... en definitiva, una àmplia mostra de possibilitats que faran del Cinquantè Aniversari de la nostra Fira un motiu atractiu per a tots, on ens regalarem uns dies de convivència i entreteniment.
Estem a la vostra disposició, l'Ajuntament, la Comissió i tots els que hem col.laborat en la preparació de Fira Amposta, us donem la benvinguda.
Ens veurem aviat, feliç Fira, bones festes.

Josep Manel Ferré Aixendri
President de Fira Amposta
.

Salutació de Felip Puig

Felip Puig i Godes, Diputat al Parlament de Catalunya i secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya 50 anys de Fira. Felicitats!

Avui Amposta és sens dubte una ciutat referent de les Terres de l'Ebre pel seu dinamisme econòmic, social i cultural. I ho és per la capacitat que heu demostrat de saber unir esforços i voluntats per aprofitar les oportunitats i alhora per fer front a les adversitats. Tot una manera de fer admirable.
Viviu en una ciutat on sempre hi passen coses que et conviden a venir-hi - més enllà del paisatge natural excepcional que us envolta i que ja es raó suficient per perdre's pel Montsià sense cap altre motiu- i això és el termòmetre més palès que a una ciutat les coses es fan bé.
Estem en un moment econòmic incert i per tant celebrar amb èxit, la vostra Fira, any rere any, és una prova que a la vella romana Amni Imposita -ciutat posada sobre el riu- les perspectives de futur són bones.
El desenvolupament econòmic d'Amposta, que té la seva arrel i la seva força en el pes de la industria agrícola - l'arròs , la ramaderia, la recol·lecció de la sosa - avui l'esteu sabent diversificar i combinar amb el desenvolupament de nous sectors industrials i de serveis, alguns lligats al turisme. Tot plegat fa que actualment esdevingueu ciutat motor del desenvolupament econòmic de les Terres de l'Ebre i una ciutat referent pel país.
Sens dubte avui la prioritat de tots ha de ser crear riquesa, que hi hagi feina, que la gent jove que avui es forma tingui expectatives que podran treballar, que els més grans que han perdut la feina tingui esperança que en podran trobar. Per tant totes les iniciatives econòmiques que impulseu representen un pas més en el camí de la creació de riquesa.
Quan una fira com la vostra arriba al seu número 50 es un motiu d'orgull per la ciutat i per tots aquells que participeu de la feina de fer-ho possible avui i dels que ahir ho van fer possible i pels quals sempre cal un sentit reconeixement. 50 anys de Fira posen en valor la vostra creativitat i perseverança en fer les coses, l'empenta que demostreu, la cultura de l'esforç que destil·leu, la tossuderia en contra les adversitats i la vostra devoció per la feina ben feta. Tota una garantia de molts èxits futurs com a fira, com a ciutat i com a economia.
La Fira, la ciutat, la gent d'Amposta, el paisatge conforma en conjunt una marca de qualitat local i global que us ha de permetre mirar al futur amb esperança i il·lusió.
50 anys d'un Fira és un bon moment per fer balanç del passat però sobretot és el moment per posar les bases de cara a un futur que entre tots podem fer que sigui millor. Per molt anys i no perdeu de vista que només us queden 50 fires per arribar al centenari.

Felip Puig i Godes
Diputat al Parlament de Catalunya i secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya
.

 

organitza
Fira Amposta

Recinte Firal Terres de l´Ebre  |  C/ Sebastià Juan Arbó, s/n
Tel 977 701 739  |  Fax 977 701 650
correu electrònic  |  informació general  |  avís legal

 

amb el suport de
Generalitat de Catalunya. Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. Direcció General de Comerç


Diputació de Tarragona


Ajuntament d'Amposta

entitat associada a
FEFIC, Federació de Fires de Catalunya