Salutació de l´alcalde de Barcelona

Xavier Trias. Alcalde de Barcelona. Fira Amposta 2013

Amposta ha estat, històricament, un dels eixos comercials més importants de les Terres de l'Ebre i del sud de Catalunya. Les fires d'artesans o els antics mercats de ramaders d'inicis del segle XIX evidencien que la voluntat comercial dels ampostins i de les ampostines ve de lluny.

Enguany, celebreu la 53ª edició de la Fira de Mostres d'Amposta, una plataforma de promoció comercial excel·lent per als empresaris de les comarques del sud de Catalunya. Iniciatives com la Fira de Mostres d'Amposta posen de manifest que, amb entusiasme i feina ben feta, podrem sortir reforçats i encarar amb optimisme la recuperació econòmica.

Barcelona és una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar. Una ciutat oberta al món, amb una clara vocació d'exercir de capital del país. És per això que estem posant la força i el prestigi de la marca Barcelona al servei de tots els pobles i ciutats de Catalunya. Com a alcalde de Barcelona, estic plenament compromès a treballar de manera conjunta amb la resta del país, perquè només podrem forjar el futur que desitgem si anem de la mà.

Per aquest motiu em fa molta il·lusió poder ser amb vosaltres el dia de la inauguració de la Fira. Una manera excel·lent d'impulsar la col·laboració i estrènyer els llaços d'amistat entre Amposta i Barcelona.

Us animo, doncs, a sortir al carrer, a visitar els estands, i a participar de totes les activitats que s'organitzen al llarg d'aquests quatre dies de la Fira de Mostres d'Amposta.

Xavier Trias
Alcalde de Barcelona

 

Salutació de l´alcalde d´Amposta

Manel Ferré, alcalde d´Amposta. Salutació Fira Amposta 2013

La Fira d'Amposta marca la centralitat del calendari en els últims mesos de l'any. Amposta inicia el mes de desembre amb un preludi de les festes de Nadal en el que mostra al territori les seves potencialitats en els sectors econòmics més importants com són el comerç i els serveis, però també l'agricultura i el sector primari que és la base i el motiu inicial pel qual ja fa 53 anys es va celebrar la primera Fira d'Amposta.

La fira, que encara anomenem "Ramadera i de Maquinària Agrícola" o "Fira de Mostres", ha transcendit el seu àmbit inicial i és avui en dia, cita obligada per a ampostins i la resta de la gent del nostre territori en els dies del pont del mes de desembre, tant per la mostra de productes i serveis que allà s'hi pot trobar com pel fet que estigui acompanyada d'un programa d'activitats que ens crida a assistir i participar en qualsevol dels esdeveniments que allà se celebren, activitats d'oci, culturals i divulgatives que s'esdevenen dins el mateix recinte, amb 5.000 metres quadrats d'exposició interior i 25.000 exteriors.

Entre el 4 i el 8 de desembre, per tant, Fira Amposta posarà al servei de tots els participants, unes bones instal·lacions, un programa complert, la promoció més segura i tota la capacitat d'atracció que només una fira amb l'arrelament de la nostra pot oferir.

Us animo des d'aquestes ratlles a que us hi acosteu, a que hi participeu i a que gaudiu d'aquests dies de festa a la nostra ciutat.

Manel Ferré Montañés
Alcalde d'Amposta

 

Salutació del regidor de Fires

Josep Manel Ferré, regidor de Fires. Salutació Fira Amposta 2013

Apreciats amics,

La nostra Fira té les seves arrels en aquells mercats agricola-ramaders que es feien a la nostra ciutat, fa ja més de 180 anys ( 1825 ).

Malgrat la gran transformació d'Amposta en tot aquest període, amb la seva diversificació econòmica i l'aparició de dinàmics sectors industrials o comercials, hem de reconèixer que, les activitats del nostre sector primari, han demostrat amb la crisi actual, una gran solidesa com a activitats bàsiques, generadores de desenvolupament econòmic i de cohesió social.

També Fira Amposta ha evolucionat en els seus 53 anys de permanència, com un centre d'atracció que, cada desembre, amb la col.laboració dels sectors més actius de la nostra comarca, ens ofereix, amb il.lusió, els millors articles, les majors oportunitats, les novetats més recents que poden interessar a tot tipus de clients.

Pretenem que dins l'espai de Fira Amposta, es puguin realitzar els contactes necessaris o la millor promoció d'aquells productes que la nostra societat demana. Intentarem a la vegada, percebre els impulsos del mercat per tal de poder anticipar aquells productes que estaran destinats, en un futur pròxim, a atendre les necessitats de l'amplia clientela potencial que cada any ens visita.

Sensibles al moment econòmic que estem vivint hem aplicat, aquest any, un interessant ajust en els preus, per a aquells expositors que han decidit acompanyar-nos en aquestes jornades del 4 al 8 de decembre, en les que Amposta i la seva Fira, es converteixen en focus d'atracció per a molts visitants de les comarques veïnes.

Com sempre, ampliarem l'oferta amb jornades, debats o conferències diverses, en les que tractarem temes d'interès i actualitat.
Distribuïts per tota la ciutat hi haurà, alhora, diferents activitats lúdiques i esportives que completaran un programa atractiu, per aquestes tradicionals festes d'hivern.

Proposem en definitiva, oferir aquest espai de reunió, tant per millorar els nostres coneixements i contactes, com per passar unes jornades agradables amb familiars i amics.

Us convidem a comprovar in situ, les novetats que ofereix Fira Amposta 2013, un espai on podrem realitzar múltiples activitats, tant de tipus econòmic com social.

L'Ajuntament, la comissió i tots els que hem collaborat, us donem la benvinguda.

Feliçes festes, bona fira i fins aviat !

Josep Manel Ferré i Aixendri
Regidor-President de Fira Amposta

 

organitza

Fira Amposta

Recinte Firal Terres de l´Ebre - C/ Sebastià Juan Arbó, s/n - 43870 Amposta
Tel 977 701 739 - Fax 977 701 650

correu electrònic - informació general - avís legal

amb el suport de
Generalitat de Catalunya. Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. Direcció General de Comerç


Diputació de Tarragona


Ajuntament d'Amposta

entitat associada a
FEFIC, Federació de Fires de Catalunya