Salutació del conseller Josep Maria Pelegrí

Josep Maria Pelegrí i Aixut . Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Per a mi és una satisfacció poder fer-vos arribar la meva salutació més cordial amb motiu d'una nova edició de la Fira de Mostres d'Amposta, un esdeveniment molt arrelat a la societat civil de la comarca del Montsià i que any rere any permet donar a conèixer la gran diversitat d'ofertes industrials, agrícoles i comercials que el visitant hi pot trobar. Una fira que, tot i ser multisectorial, preserva la presentació escènica agrícola dels seus orígens i ocupa una posició destacada entre els certàmens sectorials a Catalunya.

Una fira que, enguany, malgrat la tessitura de recessió que travessa la nostra economia, torna a ser tot un èxit. Fet que no és fortuït. Des d'aquí, vull felicitar els esforços del Consell Comarcal, de l'Ajuntament d'Amposta i molt especialment dels organitzadors de la Fira que, molt encertadament, han promocionat la fira més que mai, perquè és en aquests moments de crisi quan més cal la promoció. I no només això, em consta que any rere any busquen maneres de superar-se, d'introduir canvis i d'avançar-se a les necessitats dels seus participants.

Per descomptat, també vull felicitar totes les entitats que heu col·laborat a fer possible que avui estiguem inaugurant la 54a edició d'aquesta aposta per promocionar i donar a conèixer la nostra ramaderia i el treball a pagès.

Una feria que se celebra en un marco histórico y natural incomparable: Amposta. Una feria de larga tradición que mantiene la autenticidad de sus inicios y se convierte en la expresión del dinamismo agrícola y ganadero de la comarca.

Gracias por dejarme aportar mi grano de arena a este evento tan especial para todos vosotros. Cuatro días llenos de actos y actividades. Un fin de semana largo dedicado a enaltecer y expandir el mundo agroganadero catalán: la gente, las tradiciones, los productos ... son los grandes protagonistas de una feria que le permitirá valorizar al máximo la producción y aportar valor añadido a la ya más que contrastada calidad de sus productos, y así captar más público y más consumidores. En definitiva, la Feria es un buen escaparate para darse a conocer y promocionar sus preguntas.

Para que el Montsià es una comarca con un gran potencial en el que ha de saber sacar provecho. Hay que revalorizar trabajos como las del agricultor y el ganadero, animar a los jóvenes a incorporarse y mantenerse al territorio, apostar por la diversificación, por el turismo y la gastronomía de calidad ...

Para que lo mejor que se puede hacer para dignificar un pueblo es enseñar a amar lo que lo distingue y que le da personalidad. Hablar de Amposta es hablar de la historia de un pueblo y de su gente. Pero, también, de una capital de comarca que ha sabido poner en valor su legado más tradicional: su pasado agrícola y ganadero.

De ahí la importancia de organizar ferias como la que inauguramos hoy. Iniciativas que, por un lado, se convierten en un justo reconocimiento a la labor realizada generación tras generación para muchos de vosotros, y por otro, muestran el trabajo bien hecho de nuestros productores y dignifican la vida rural. Que tenga muy buena feria!

Josep Maria Pelegrí i Aixut
Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

 

Salutació de l'alcalde d'Amposta

Manel Ferré, alcalde d´Amposta. Salutació Fira Amposta 2013

A les acaballes de l'any, la ciutat d'Amposta prepara amb ganes una nova edició de Fira Amposta, poques fires multisectorials poden presumir de tenir una trajectòria tan llarga, arribem a l'edició número 54, amb la convicció de que en vindran encara moltes més.

Des de la seva fundació Fira Amposta ha tingut la voluntat de ser una mostra dels actius econòmics de la ciutat, i mirant enrere veiem com d'aquella Amposta principalment ramadera i agrícola hem arribat als temps actuals en què gaudim d'una major diversificació principalment en el sector dels serveis. Més de mig segle celebrant edicions de Fira Amposta ens permeten també haver recollit els fruits de l'experiència i saber que cada fira és diferent, perquè és un reflex de cada moment. En el moment actual, en què han canviat de manera substancial els hàbits de consum, és encara més meritori tenir plenament vigent una fira multisectorial de les característiques de Fira Amposta, que tot i no ser ja només ramadera i agrícola, no ha perdut en cap moment aquesta vessant. En aquest sentit, qui millor que el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el conseller Josep Maria Pelegrí, per fer els honors de la inauguració oficial de la nostra fira.

A banda d'això, els dies en què se celebra la nostra fira, a principis del mes són la data idònia per a que el nostre comerç doni el tret de sortida a la campanya de Nadal, i que ja la ciutadania també vegi en la fira el preludi de les seves compres. És una cita que ningú ignora i que tots preparem a consciència, són les nostres festes d'hivern.

Els resultats posteriors ens parlaran de volum de negoci i cada expositor en farà el seu propi balanç, però el que serà totalment palpable per als negocis presents a la mostra, per al públic assistent i també per a les entitats que hi ha participat és que difícilment es podria prescindir d'un dels esdeveniments més importants en el calendari festiu de la ciutat d'Amposta. I és que tot el que envolta la fira, principalment en les activitats esportives, culturals o promocionals desperten en la nostra ciutat i en les del nostre voltant el preludi de les festes nadalenques.

En aquest sentit, només queda desitjar a tots una bona fira, que aquests primers dies d'hivern siguin benèvols i puguem aprofitar-los per passejar-hi i compartir-los, i que en siguin moltes més les fires que ens donin a tots aquesta oportunitat de gaudir del nostre potencial econòmic i social.

Manel Ferré Montañés
Alcalde d'Amposta

 

Salutació del regidor de Fires

Josep Manel Ferré, regidor de Fires. Salutació Fira Amposta 2013

Apreciats amics,

S'apropen les dates en que, tradicionalment, inaugurem Fira Amposta. En el nostre cas, no inaugurem la Fira per ser tradicional, si no que s'ha convertit en tradicional per ser essencialment útil, per ser referent en la seva condició de multisectorial i pel seu ampli recolzament en la major part dels sectors productius implantats a les nostres comarques.

En anys anteriors hem suportat, com en una gran tempesta, la pèrdua de moltes activitats comercials i industrials i, amb elles, gran nombre de llocs de treball. En totes les ocasions Fira Amposta ha obert les seves portes i ha ofert els seus espais a molts i diversos comerciants, industrials, empresaris, etc. l'oportunitat de donar a conèixer a tot el públic el resultat dels seus desvetllaments i el seu treball.

Una vegada més, i serà ja durant 54 anys consecutius, oferim aquest espai com a lloc de trobada entre els diferents sectors productius amb tots el que puguin estar interessats en utilitzar o disposar dels diferents productes oferts, confluint com en una gran roda, d'interessos comuns.

Amb els grans avenços de la tècnica i la comunicació "el mon se'ns ha fet petit", però el comerç de proximitat, la relació de confiança, el saber que un professional amic ens esta aconsellant és, avui, més necessari que mai. Aquest és també un dels grans valors de la nostra Fira.

En aquesta edició, com sempre, complementarem les activitats ferials amb jornades tècniques, xerrades, activitats culturals, socials, lúdiques, esportives, culinàries, etc. dins i fora del recinte.

Us convidem a fer un parèntesi en l'agitada vida quotidiana per fruir amb familiars i amics d'uns dies de diversió, aprofitant l'amplia programació d'activitats que han preparat, per a tots, els diferents departaments de l'ajuntament de la nostra ciutat.

Agraim a tots els que participeu en la Fira, la vostra imprescindible presencia, desitjant que supereu àmpliament les vostres millors expectatives i, als membres de l'organització, el seu esforç i interès per tal què estem tots còmodes, ben instal-lats i amb els serveis disponibles en perfectes condicions per al treball.

Esperem que aquest final d'any sigui també el final d'una època difícil i puguem saludar el pròxim amb renovades capacitats i esperances.

Ens veurem a la Fira, moltes gracies a tots.

Josep Manel Ferré i Aixendri
Regidor-President de Fira Amposta

 

Ajuntament d´Amposta (Fira Amposta) · Recinte Firal Terres de l´Ebre · C. Sebastià Juan Arbó, s/n
Tel. 977 701 739 · Fax 977 701 650 · fira@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

organitza
Fira Amposta

amb el suport de
Generalitat de Catalunya. Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. Direcció General de Comerç


Diputació de Tarragona


Ajuntament d'Amposta

entitat associada a
FEFIC, Federació de Fires de Catalunya