Facebook Fira Amposta Twitter Fira AmpostaJosep Picó, empresari. Saluda Fira Amposta 2022

Salutació del sr. Josep Picó

Comença una edició ben especial i desitjada per tothom, ja que després d’aquests dos anys marcats per la Covid-19, tornem i ho fem celebrant la 60a Edició.

Com a empresari ampostí des del 1980, em fa especial il·lusió que s’hagi pensat en mi per a inaugurar-la, ja que des del 1982 participo com a expositor de “La Botiga del Torró Artesà” i dècades també en que m’he implicat en l’organització, per això puc dir que la Fira també és casa meua.

Us vull donar la benvinguda a la Fira, un aparador del comerç local i de proximitat i que també dona visibilitat al sector primari: l’agricultura i la ramaderia i que durant aquests dies dinamitza la nostra ciutat.

Us encoratjo a visitar la Fira i a gaudir-la amb amics i coneguts, que puguem seguir sumant edicions plegats.

Bona Fira a tothom!


Josep Picó Carratalà

Adam Tomàs, alcalde d'Amposta. Saluda Fira Amposta 2022

Salutació de l'alcalde d'Amposta

La Fira de Mostres d’Amposta celebra, per fi, la seva seixantena edició. Dos anys després del que ho hauria d’haver fet i en un entorn molt diferent del que teníem llavors. Però ho fa amb més il•lusió que mai i després d’un gran esforç per part de moltíssima gent. I és que, el diumenge 4 de desembre no només obrirem portes de la 60a edició de la Fira de Mostres. També estrenarem el nou espai firal 1 d’Octubre, una zona que abans ocupava el pavelló firal i que ara es presenta amb dues carpes de 1.500 metres quadrats, amb tots els serveis renovats, amb una solució definitiva als problemes d’inundabilitat i obert al parc dels Xiribecs. Un espai que cada any anirem configurant i que es convertirà, estic convençut, en l’epicentre de l’activitat firal d’Amposta.

La 60a Fira de Mostres aplegarà prop de 80 expositors d’interior, 10 expositors exteriors, 38 firants i 38 atraccions que ocuparan els diferents espais de la Fira, que enguany incorporen el Parc dels Xiribecs com a punt gastronòmic, amb diferents llocs de venda ambulant de menjar. Una oferta diversa, amb expositors d’arreu de les Terres de l’Ebre i amb tres espais de l’Ajuntament que, deixeu-m’ho dir, ens fan especial il•lusió. Per una banda, l’espai Tu Fas Amposta, on tothom tindrà l’oportunitat de votar a quines tres propostes volen invertir els 200.000 euros dels pressupostos participatius d’enguany. Per l’altra banda, el Showroom FabLab TE, on podran conèixer al detall tot allò que passa al FabLab. I, finalment, l’espai Amposta 2030, on veuran totes aquelles actuacions que des de l’Ajuntament estem impulsant per complir amb els nostres Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

D’altra banda, cal destacar també la inauguració d’aquesta 60a Fira de Mostres, diumenge 4 de desembre, que enguany recaurà en la figura de Josep Picó, propietari de la Jijonenca, membre de la Comissió de Fires i expositor de la Fira durant molts anys. Ell serà l’encarregat de tallar la cinta d’aquesta mostra tan especial, fent-li així un reconeixement tant a la seva feina com a empresari com a la seva tasca dins de la Fira.

Dit això, només em queda agrair a tothom qui ha fet possible aquesta 60a edició la seva dedicació i esforç i animar a tothom que ens visiti i gaudeixi de la Fira.


Adam Tomàs i Roiget
Alcalde d'Amposta

Núria Pla, Regidora de fires. Saluda Fira Amposta 2022

Salutació de la presidenta de Fira Amposta

Un any més, la ciutat d’Amposta obre les portes a la seva tradicional Fira de Mostres. Aquest any i després de dos anys sense activitat, arribem a la 60a. edició.

El seu origen es situa en l’àmbit de l’agricultura i de la ramaderia, que han estat històricament els protagonistes del desenvolupament econòmic del municipi. Encara avui, tenen un pes força important. Al llarg dels anys i sense perdre mai la seva essència, la Fira ha anat evolucionant, adaptant-se a les noves realitats, fins a assolir el caràcter multisectorial que la distingeix com l’aparador comercial d’Amposta, Terres de l’Ebre i comarques del voltant.

Aquest any com a novetat, incorporem a Fira Amposta l’espai Showroom FabLab TE que oferirà una mostra de les tendències actuals en innovació tecnològica amb diferents espais: experiència immersiva, metavers/avatars, realitat virtual, impressores 3D i prototipatge. Complementarem les activitats firals amb jornades tècniques, xerrades, activitats culturals, socials, esportives i culinàries, dins i fora de la Fira.

I ja, per acabar, només em queda agrair a tots els membres de la comissió de Fires el seu suport incondicional que com sempre, any rere any i d’una manera desinteressada participen per a que la Fira sigui tot un èxit.

Agrair als empresaris i expositors la confiança que ens han demostrat durant tants anys, però sobretot en aquesta edició tan especial, donar-los les gràcies per les facilitats que ens han donat en tot moment malgrat algun inconvenient i algun canvi.

També cal donar la benvinguda a tots els nous expositors per confiar en Fira Amposta.

Finalment i d’una manera molt especial, agrair a tots el professionals que durant aquests últims mesos han estat treballant molt durament, en alguns moments a conseqüència de les inclemències del temps, però malgrat tot, i gràcies al vostre esforç, avui la Fira, és una realitat.

Els animo a que ens visiten aquests dies i que gaudeixen plenament de la Fira.


Nuria Plá i Toldá
Regidora de Fires

 

Ajuntament d´Amposta (Fira Amposta) · Recinte Firal Terres de l´Ebre · C. Sebastià Juan Arbó, s/n
Tel. 977 701 739 · Fax 977 701 650 · fira@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

organitza
Fira AmpostaAjuntament d'Amposta

amb el suport de

Generalitat de Catalunya. Departament d'Empresa i OcupacióDiputació de Tarragona

entitat associada a

FEFIC, Federació de Fires de Catalunya